Politică de confidențialitate

La Slaviani Impex SRL, siguranța datelor personale ale clienților este o prioritate absolută, fiind tratată cu seriozitate și implicare. Ne străduim să oferim o experiență de neuitat atât pe site-ul www.naturart.ro, cât și în fiecare punct de lucru, contribuind la găsirea celor mai bune soluții pentru nevoile clienților.

Ce se întâmplă din 25 mai 2018?

După 25 mai 2018, a intrat în vigoare Regulamentul (UE) 2016/679, cunoscut ca GDPR (General Data Protection Regulation). Acest regulament se aplică protecției datelor personale ale persoanelor fizice și asigură transparența în prelucrarea acestora. Conform acestui regulament, orice operator sau entitate care gestionează date personale este obligat să respecte noile norme impuse și să ofere informații clare despre cum sunt procesate aceste date.

De ce sunt prelucrate datele?

Prelucrarea datelor dumneavoastră personale se bazează pe necesitatea de a respecta cerințele GDPR și angajamentul nostru de a proteja aceste date (incluzând nume, prenume, adresa de e-mail, etc.). Aceste informații sunt folosite exclusiv pentru a facilita procesele legate de relația cu dumneavoastră. Printre aceste procese se numără rezervarea, vânzarea, derularea comenzilor, transportul și livrările, întreținerea relațiilor cu clienții, suportul pentru clienți și procesele de recrutare.

Ce opțiuni ai?

De a va exercita drepturile privind prelucrarea datelor cu caracter personal si in acest sens, va rugam sa consultati sectiunea Drepturile persoanei vizate.

Cum te informezi suplimentar?

Pentru mai multe detalii despre GDPR și aplicarea acestuia, te rugăm să accesezi informațiile relevante prezentate în continuare.

Cum ne poți contacta?

Pentru orice nelămuriri sau informații suplimentare, trimite-ne un e-mail la adresa contact@naturart.ro și îți vom răspunde prompt.

Nota: Slaviani Impex SRL respectă toate măsurile legislative privind protecția datelor cu caracter personal.

1.  Introducere:

Din 25 mai 2018, Regulamentul (UE) 2016/679, cunoscut ca GDPR, este aplicabil, stabilind norme pentru protecția datelor personale ale persoanelor fizice și libera circulație a acestor date.

Vă invităm să citiți informațiile din acest document, care descrie politica Slaviani Impex SRL, operând sub site-ul www.naturart.ro, în ceea ce privește prelucrarea datelor personale.

La Slaviani Impex SRL, prelucrarea datelor personale se realizează respectând în totalitate dispozițiile legale privind protecția datelor personale.

Definiții:

Operatorul responsabil pentru prelucrarea datelor conform GDPR este Slaviani Impex SRL, cu sediul social situat în sat Turturești, Strada Inv. Gheorghe Popovici 113 C, com. Girov, jud. Neamț, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J27/1149/2017 și având codul fiscal RO38424852, denumit în continuare “Operatorul” sau “Slaviani Impex SRL”.

Date de contact pentru responsabilul protecției datelor (DPO): Punct de lucru Magazin Mega Packing –  Slaviani Impex SRL, str. Ion Păun Pincio, nr. 3, Piatra-Neamț, jud. Neamț; Toma Ștefan-Daniel, telefon: +40 786 796 343 sau prin email cu subiectul  “În atenția Responsabilului cu Protecția Datelor” la adresa: contact@naturart.ro.

Cookies: Un “cookie” este un fișier de mici dimensiuni, format de obicei din litere și cifre, descărcat pe dispozitivul utilizatorului când accesează un site web.

Persoana vizată în sensul GDPR: O persoană fizică identificată, care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare: nume, numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale. Persoana vizata poate fi solicitantul unui serviciu oferit de catre Operator, precum si orice alta persoana fizica ale carei date cu caracter personal sunt transmise catre Operator (cu titlu exemplificativ un client sau potential client, un utilizator al site-ului Operatorului etc.).

Categorii de date prelucrate: Datele personale precum nume, prenume, adresa, număr de telefon, adresă de e-mail etc. sunt prelucrate doar atunci când sunt furnizate pe site (în formulare de comandă sau contact), prin e-mail, telefonic (atunci când efectuați o comandă telefonică).

Prelucrarea datelor personale: cuprinde o varietate de operațiuni efectuate pe datele personale sau pe seturile de astfel de date, folosind mijloace automate sau nu. Acestea includ procese precum colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, difuzarea, diseminarea, disponibilizarea, alinierea, combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea datelor.

2.  Scopurile si temeiul juridic al prelucrarii datelor dvs.:

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 si a legislatiei conexe, scopurile pentru care prelucram datele dumneavoastra personale vizeaza strict relatia dintre Slaviani Impex SRL si persoana vizata. Informatiile pe care ni le furnizati sunt tratate cu maxima confidentialitate si exclusiv in scopurile pentru care au fost colectate.

Va rugam sa consultati mai jos detalierea scopurilor pentru care prelucram date si temeiul juridic:

2.1. Contractarea și administrarea relației cu clienții:

  1. Accesarea site-ului: Ori de câte ori un utilizator accesează o pagină de pe site-ul www.naturart.ro sau deschide un fișier, Slaviani Impex SRL salvează date de acces, uneori împreună cu terți, sub formă de protocoale. Aceste date includ: pagina web de la care s-a accesat site-ul nostru, adresa IP, data și ora accesului, solicitarea clientului, codul răspunsului HTTP, volumul datelor transferate, precum și informații despre browserul și sistemul de operare utilizat.
  2. Localizarea geografică: Folosind adresa IP, Slaviani Impex SRL poate estima tehnic locația utilizatorilor site-ului www.naturart.ro. Această informație este folosită pentru a prezenta ofertele și articolele relevante. După încheierea sesiunii de navigare, adresa IP nu mai este păstrată în scopul localizării geografice.

Notă: Anumite date de trafic, precum adresele IP sau identificatorii dispozitivelor folosite pentru accesarea site-ului, pot fi considerate date cu caracter personal și vor fi tratate ca atare.

  1. Date pentru contul de client: La crearea unui cont de client pe www.naturart.ro, datele dumneavoastră vor fi stocate în baza de date a Slaviani Impex SRL. Aveți posibilitatea de a cere oricând ștergerea datelor și a contului de client. Când efectuați o comandă pe site, datele sunt procesate pentru a asigura desfășurarea eficientă a procesului de vânzare.
  2. Date pentru efectuarea unei comenzi: La Slaviani Impex SRL, datele personale colectate sunt folosite pentru gestionarea contractelor și procesarea comenzilor plasate pe www.naturart.ro. După finalizarea contractului sau a solicitării dumneavoastră, datele sunt păstrate conform termenelor stabilite de legislația fiscală și comercială și, unde este necesar, pentru o perioadă care protejează drepturile Operatorului.
  3. Date pentru serviciul de newsletter: Când vă înscrieți pentru serviciul de newsletter al Slaviani Impex SRL pe www.naturart.ro, datele dumneavoastră sunt folosite exclusiv pentru trimiterea de mesaje de marketing direct.

Prin aceste acțiuni de marketing direct, vă informăm despre produsele, serviciile și campaniile noastre, respectând legislația în vigoare. Utilizarea datelor încetează odată ce vă dezabonați de la newsletter. Vă puteți dezabona oricând și gratuit prin accesarea opțiunii “Dezabonare” din newsletter sau trimitând un e-mail la adresa [completează adresa de e-mail] pentru dezabonare.

Temeiul juridic: Interesul legitim al Slaviani Impex SRL de a preveni fraudele online și de a menține funcționarea optimă a site-ului www.naturart.ro, realizarea unui contract, precum și consimțământul persoanei vizate, după caz.

2.2. Administrarea afacerii: Politica COOKIES


Pentru a va imbunatati experienta de navigare online, folosim cookie-uri care faciliteaza utilizarea magazinului online www.naturart.ro de catre vizitatori.

În general, rolul cookie-urilor este de a asigura o interactiune rapida si facila intre utilizatori si site-urile web. De asemenea, cookie-urile sunt folosite pentru ca utilizatorii sa-si poate relua cu usurinta activitatile la urmatoarele accesari ale unui site web, vizitat anterior. Practic, cookie-urile spun serverului care sunt paginile ce trebuie afisate utilizatorului, fara ca acesta sa fie nevoit sa-si aminteasca paginile in care a navigat sau sa navigheze in intreg site-ul de la inceput. Va rugam sa consultati Politica Cookies pentru a obtine informatii detaliate.

TEMEI JURIDIC: interesul legitim de a oferi in permanenta servicii imbunatatite utilizatorilor site-ului www.naturart.ro.

Notă: În cazul în care Slaviani Impex SRL va intenționa să proceseze datele dvs. personale într-un scop diferit de cele menționate anterior, vă vom furniza, înainte de orice prelucrare ulterioară, informații despre noul scop și alte detalii relevante.

3.  Drepturile dvs. In calitate de persoana vizata cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate:

3.1. Drepturile persoanei vizate și cum pot fi exercitate

Conform GDPR, ca persoană vizată, beneficiați de următoarele drepturi:

  1. Dreptul la informare și acces la datele personale: Dreptul de a obține confirmarea prelucrării datelor personale și, dacă este cazul, acces la aceste date.
  2. Dreptul la rectificare: Dreptul de a solicita Slaviani Impex SRL corectarea datelor inexacte sau completarea celor incomplete.
  3. Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”): Dreptul de a obține ștergerea datelor personale, în condițiile GDPR.
  4. Dreptul la restricționarea prelucrării: Dreptul de a obține limitarea procesării în anumite situații.
  5. Dreptul la portabilitatea datelor: Dreptul de a primi și transmite mai departe datele personale.
  6. Dreptul la opoziție: Dreptul de a vă opune prelucrării datelor personale.
  7. Dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automată, inclusiv profilare.
  8. Dreptul de a înainta o plângere către ANSPDCP, dacă datele nu sunt prelucrate conform legislației.

Cum puteți exercita aceste drepturi?

Pentru a vă exercita drepturile, trimiteți o cerere scrisă, datată și semnată responsabilului protecției datelor (DPO): Punct de lucru Magazin Mega Packing –  Slaviani Impex SRL, str. Ion Păun Pincio, nr. 3, Piatra-Neamț, jud. Neamț; Toma Ștefan-Daniel, telefon: +40 786 796 343 sau email cu subiectul  “În atenția Responsabilului cu Protecția Datelor” la adresa: contact@naturart.ro.

In cat timp raspundem solicitarilor transmise de dumneavoastra?

În maxim o lună de la primirea solicitării dumneavoastră, veți primi informații despre măsurile luate sau, dacă este cazul, motivele pentru care solicitările nu pot fi îndeplinite. Este important să rețineți că pentru procesarea cererilor de acces la date personale, Slaviani Impex SRL va verifica identitatea solicitantului prin măsuri rezonabile. Conform GDPR, acest termen de răspuns poate fi extins cu până la două luni, în funcție de complexitatea și numărul cererilor, și veți fi informat corespunzător în această situație.

4.  Destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal:

Destinatarii care procesează date personale în UE trebuie să respecte aceleași prevederi legale ca Slaviani Impex SRL, oferind un nivel similar de protecție.

4.1. Transmiterea datelor pentru procesarea comenzilor:

Datele personale colectate de Slaviani Impex SRL sunt transmise partenerilor pentru finalizarea și livrarea comenzilor plasate pe www.naturart.ro. De exemplu, datele dumneavoastră sunt trimise firmelor de curierat dacă alegeți livrarea prin curier.

Dacă optați pentru plata online cu cardul bancar, trebuie să știți că această operațiune se efectuează în siguranță pe platforma procesatorului de plăți, iar Slaviani Impex SRL transmite doar informații legate de comandă, fără a accesa sau procesa date referitoare la cardul bancar.

4.2. Transmiterea datelor în scopul furnizării serviciului de Newsletter:

Slaviani Impex SRL, prin site-ul www.naturart.ro, colaborează cu un serviciu terț specializat în distribuirea de e-mailuri, folosind platforma brevo.com. Politica de protecție a datelor Mailchimp este disponibilă aici: https://www.brevo.com/legal/privacypolicy/

Aveți opțiunea de a vă dezabona de la newsletter-ul nostru în orice moment, fie din secțiunea “Abonări” a contului dumneavoastră, fie apăsând butonul “Unsubscribe” din e-mailurile primite, fie trimițând un e-mail la adresa [completează adresa de e-mail a Slaviani Impex SRL] pentru dezabonare explicită.

4.3. Transmiterea către terțe părți:

Pentru a va oferi o experienta cat mai placuta in mediul online, ne preocupam constant sa imbunatatim/realizam mentenanta programelor software utilizate. In acest sens, avem incheiate contracte de dezvoltare cu firme specializate in domeniul programarii si al mentenantei software.

4.4. Serviciul de analiza web Google Ads/Analytics:

Serviciul de analiză web Google Adwords/Analytics

Site-ul www.naturart.ro al Slaviani Impex SRL utilizează “Google Adwords/Analytics” de la Google Inc. pentru analize statistice. Google Analytics folosește cookie-uri pentru a colecta informații despre utilizarea site-ului, care sunt transmise și stocate pe serverele Google din SUA.

Dacă este activată anonimizarea IP, adresa dvs. IP va fi scurtată în UE sau în Spațiul Economic European. În situații rare, adresa IP completă este trimisă și scurtată în SUA. Google folosește aceste informații pentru a evalua utilizarea site-ului și pentru a genera rapoarte de activitate.

Adresa IP transmisă de browserul dvs. nu va fi asociată cu alte date deținute de Google. Puteți refuza utilizarea cookie-urilor prin setările browserului, dar aceasta poate limita funcționalitățile site-ului. Puteți opta pentru excluderea din Google Analytics prin descărcarea și instalarea unui add-on pentru browserul dvs.: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Informații suplimentare: Google Analytics terms of service și Google Analytics.

5.  Baza legală

Pentru si mai multe detalii puteti consulta baza legala:

Conducerea Slaviani Impex SRL se angajează ca prezenta politică de confidențialitate să fie respectată de toți angajații, prin implementarea procedurilor interne specifice regulilor privind protecția datelor cu caracter personal, conform bazei legale privind prelucrarea acestora.

 

ÎNCHIDE
Cosul meu